Tillbaka till pressmeddelanden

Coupe de Monde de la Patisserie Lyon 2017

Innovationspris till det Svenska Konditorlandslaget i Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie VM för konditorlandslag är över och Sverige hamnade på plats 11 av 22 tävlande nationer med temat ”Fashion” och vann dessutom pris för bästa innovation. Det franska laget tog hem guldet följt av silvermedaljörerna Japan och bronsmedaljörerna Schweiz.

-Vi är så otroligt nöjda och glada med vår prestation idag. Att åter igen befinna sig på den

här tävlingsarenan med världens bästa konditorer är en oförglömlig upplevelse, säger Tony

Olsson lagledare för det Svenska Konditorlandslaget. Vi fick mycket positiv feedback för

våra smaker, helheten på bordet, temat, vårt arbetssätt och även det faktum att vi hade två

kvinnliga tävlanden. Ett kvitto på det är priset för bästa innovation.

Lyon i Frankrike är vartannat år, platsen för några av årets viktigaste gastronomiska

händelser, då både Bocuse d´Or och Coupe du Monde de la Pâtisserie arrangeras på samma

arena. 2015 tävlade det Svenska Konditorlandslaget i VM och kom på en sjundeplats. I år

tävlade det svenska laget igen med lagmedlemmarna och konditorerna Maria Grave, Lina

Östberg och Ronny Latva. Lagledare är Tony Olsson och coach Martin Isaksson.

– Våra sponsorer gör det möjligt för laget att träna intensivt under lång tid, resa till Lyon,

genomföra tävlingen och tävla mot världens bästa konditorer, säger Martin Lundell Vd för

Sveriges bagare & konditorer. Ett stort tack till Arla Foods, Werners Gourmetservice, KåKå,

J.A Sundqvist, Segers, Arbesko, Dalblads Chocolate Machines, Scanbox, Bakers och Kitchen

Aid.

Under tio timmar i tävlingsköket skapade laget sina tävlingsbidrag temat ”Fashion ” i form av

en chokladskulptur, chokladdessert med Valrhona Grand Cru, en sockerskulptur,

tallriksserverad dessert, en isskulptur och frusen dessert med Ravifruit frukt- eller bärpuré.

Fashion

Varje lag presenterar sina bidrag enligt ett eget valt tema och Sverige valde denna gång

tävlingstemat ”Fashion”. Ett tema som gav konditorerna utrymme till stor kreativitet och

konstnärlighet samt teknik.

Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare, 073-402 77 57

Ingrid Persson, Projektledare, 070-534 88 85

Martin Lundell, Vd Sveriges bagare & konditorer, 070-364 67 94

Coupe de Monde de la Pâtisserie

http://www.cmpatisserie.com/

https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie

Högupplösta pressbilder eller pressfrågor

Petra Whitehead, petra@whiteheadpr.net, 0734-40 78 31

 

Kontakt

Svenska Konditorlandslaget
Box 556 80
102 15 Stockholm
08-762 67 90

Om laget

Svenska Konditorlandslaget är en del av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Vår vision är att bli ett av världens tre bästa konditorlandslag. Vårt träningskonditori har vi hos Chokladfabriken på Söder. Lagets ledord är: Smak – Design – Elegans – Konstnärligt skapande.

sponsorer

Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar. Coupe du Monde de la Pâtisserie är Konditor-VM med finalen i Lyon vartannat år. Sverige kvalar till VM via European Cup. World Chocolate Masters är en individuell global tävling med choklad i fokus. Konditorlandslaget och Sveriges bagare & konditorer - SBK - har som målsättning att stödja utvecklingen av framtidens konditorer i Sverige och genom tävlingar stimulera intresset för klassisk och modern teknik inom skulptur, dessert och traditionella konditorivaror.