För första gången kommer European Pastry Cup - European selection of the Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 – hållas den 10 juni 2018 i Italien. I hjärtat av i Piemonte på mässan Gourmet Expo Forum i Turin. På plats i Italien kommer Jessica Sandberg och Martin Morand att tävla och lagledare är Tony Olsson. Oscar Landh kommer att vara reserv.

Första tävlingen European Pastry Cup genomfördes i Paris och sen följde två tävlingar i Genève 2014 och 2016. Nu har turen kommit till Italien för sitt ”savoir-faire” kring glassmakare och konditorer.

Turin välkomnar 8 konditorlandslag. Den lottade laguppställningen på plats den 10 juni är:

1. Belgien 2. Turkiet 3. Sverige 4. Ryssland 5. Polen 6. Switzerland 7. Bulgarien. 8. Israel.

I Turin går de tre bästa lagen vidare från den europeiska tävlingen. I vardera tävling i Mexico, Asien och Afrika kommer ytterligare de tre bästa lagen från varje kontinent. Fem toppländer går direkt vidare, de är Italien, Japan, Sydkorea, USA och Storbritannien. Sen finns det ytterligare 5 "wilds cards" som också går till finalen Coupe du Monde de la Pâtisserie. Totalt tävlar 22 länder i Lyon, Frankrike den 27-28 januari 2019. 

Copa Maya 2018 är nu avgjord. De tre lagen som gick direkt vidare till Coupe du Monde de la Pâtisserie den 28 Januari 2019 i Lyon är: Chile (1a plats), Argentina (2a plats) och Mexico (3e plats). Utöver dessa tre lag får även Brazilien ett wild card och genom det möjlighet att även dem tävla i Lyoni januari.

Läs mer om Copa maya 2018 här.

 Läs mer om Coupe du Monde de la Pâtisserie här.