Nordiska Mästerskapen går snart av stapeln 18-19 mars 2018 i Herning på Foodexpo i Danmark. Nordic Pastry Cup går den 19 mars. En tävling mellan Sverige, Norge och Danmark under 9 intensiva tävlingstimmar. Lagen tillverkar 2 tårtor, 2 glasstårtor, 8 dessertallrikar och en stor chokladskulptur som är 150 cm hög. Emelie Karlén och Minna Lindegård tävlar för Sverige. Gustaf Mabrouk är lagledare och Emelie Johansson kommer att vara med som elev från Valhallabageriet i Stockholm.

För första gången kommer European Pastry Cup - European selection of the Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 – hållas den 10 juni 2018 i Italien. I hjärtat av i Piemonte på mässan Gourmet Expo Forum i Turin. På plats i Italien kommer Jessica Sandberg och Martin Morand att tävla och lagledare är Tony Olsson. Oscar Landh kommer att vara reserv.

I Turin går de tre bästa lagen vidare från den europeiska tävingen. I vardera tävling i Mexico, Asien och Afrika kommer ytterligare de tre bästa lagen från varje kontinent. Fem toppländer går direkt vidare, de är Italien, Japan, Sydkorea, USA och Storbritannien. Sen finns det ytterligare 5 "wilds cards" som också går till finalen. Totalt tävlar 22 länder i Lyon, Frankrike den 27-28 januari 2019.